diumenge, 6 de juny del 2010

Matagalls

Comarca: Osona.
Alçada: 1.696m.
Desnivell: 552m.

Hola de nou:
Després de fer els exàmens que tenia pendents ja puc tornar-me a dedicar al que tenim entre mans.
Ahir va ser el torn del Matagalls pujant des de Coll Formic. El camí segueix el GR 5.2 que està molt senyalitzat (en alguns moments massa i tot!).

Només iniciar el camí troben una gran creu de ferro en el camí, Pujarem per la carena del roures (únic punt el recorregut on trobarem una mica d'ombra. continuarem cap el Turó Gros de Santandreu, on ens espera un primer tram força inclinat, que serà recompensat amb unes bones vistes des de dat.  Després es camí es torna més suau i ja es comença a veure el nostre objectiu. Passem per per el costat del turó de l'estanyol i seguirem planejant fins al coll dels llops, on s'inicia l'ultima pujada forta cap al cim. Un cop remuntada ens trobarem davant la característica treu del Matagalls i el seu vèrtex geodèsic.

Aquest dissabte el cim era ple de gent (adults i canalla) que havia pujat per els diferents vessants del Matagalls, per el que es feia difícil trobar algun racó tranquil. Aquest es el motiu de que la meva estada al cim fos més aviat curta i la foto de rigor la vaig fer en iniciar la baixada.

Poso el mapa i les fotos per qui tingui curiositat:


Creu a l'inici del camí:


Turó Gros a la sortida del tram de bosc:


Cingles des del turó Gros:


Primeres vistes del Matagalls:


Les Agudes i el Turó de l'Home des del cim:


Foto del cim iniciant al descens:


Fins la Propera!.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada