diumenge, 22 de novembre del 2009

Comanegra

Comarca: Garrotxa.
Alçada: 1.557 m.
Desnivell: 257 m.

Aquest cap de setmana ha tocat anar cap a la Garrotxa per fer el Comanegra. És un cim mol senzillet amb diferents opcions per pujar-hi, la més fàcil permet assolir-lo amb tan sols 257 m de desnivell.
Jo per aprofitar una mica més el dia vaig allargar l'excursió passant primer pel Puig de les Bruixes (1.393 m.) el que implica una mica més de desnivell i temps.

Per arribar-hi, s'ha d'agafar la pista que mena a ma esquerre de la carretera que uneix Rocabruna amb Beget, a l'inici de la pista fa una bona pujada amb un dipòsit a dalt de tot. Seguim la pista (que està un xic atrotinada) fins al final, on deixarem el cotxe.

Des del final de la pista continuem caminant direcció el Puig de les Bruixes - coll de Sant Marc (hi ha un cartell que ens indica) seguint marques de PR. Un com passat per la base del Puig de les bruixes, el camí s'enfila per poder tornar enrere direcció al cim.

Un cop al cim haurem de baixar per l'altre vessant, i seguint la carena cap al Comanegra, passant algun tram més rocós per la part de la dreta (hi han maques vermelles i verdes).

En arribar al Comanegra només hem de tornar a baixar cap a la pista per on trobem millor camí (hi han traces per tot arreu!) i de la pista cap al cotxe.

Apa deixo el mapa i les fotos per a qui li interessi:



Primera vista de l'objectiu: El Puig de les Bruixes.



Fauna autòctona a pocs metres del cim:



Un Parell de fotos del cim, una en el pessebre i l'altre amb el Comanegra de fons:





Baixant del cim es pot veure l'aresta que ens portarà al nostre següent objectiu: El Comanegra.



La tardor es fa notar en els boscos deixant tots els arbres ben despullats:



Un altre grup d'habitants autòctons camí del Comanegra:



Un parell de fotos des del cim del Comanegra:





Això és tot.
Fins la propera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada